Inga fler politiska monument

Luleå har inte råd med fler monument utav politiker.. I den budget som kommunfullmäktige fastställde i juni låg investeringsvolymen för kommunen på ca 700 miljoner för 2012, vilket är nästan dubbelt så mycket som SKL rekommenderar. Luleå har de senaste tio åren haft en mycket hög investeringstakt, och det kommer fortsätta med investeringar på runt 1,7 miljarder under de närmsta 3 åren. Det ska byggas en ny multiarena, p-däck, renoveringen av södra hamn, för att inte tala om underhållsarbeten inom VA och skolor etc. Dessutom behövs det byggas ett nytt äldreboende inom en mycket snar framtid.

När jag då idag läser i NSD att ordförande i tekniska nämnden Lenita Ericsson vill utreda en linbana mellan centrala Luleå upp till Kronan/Ormberget blir jag orolig. Så sent som i september 2010 var ett liknande ärende upp till kommunfullmäktige och möttes av avslag. Argumentet då var att en sådan investering inte bär sina egna kostnader. Vad har hänt sedan dess?

Min principiella inställning till linbanor är att kommunen inte ska bygga någon linbana, men finns det privata intressenter är det okej. Men då får vi väl vänta till eventuella intressenter pressenterar ett koncept.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s