Omvald, riksdagskandidat och en rad tack!

Nominerings- och årsmöteskonferens med FP Norrbotten i Älvsbyn var fantastiskt kul. Tack till Västerbottningarna Maria och Håkan  för insperarade tal och samtal. Tack till Ylva och Jörgen  för att allt fungerat och ert jobb under konferensen! Kul att få äran att dela ut Karl Staaff medaljer till en rad liberala veteraner. Och ett stort tack till alla folkpartister i Norrbotten för att jag fått förtroendet att vara ordförande för FP Norrbotten ytterligare ett år, och att jag fått förtroendet att stå på andra plats på riksdagslistan. Det blir en spännande resa och det blir kul att jobba med Jens, Anne, Hendrik och Maja, för att tillsammans åter ta ett riksdagsmandat i Norrbotten.

riksdagskandidaternaNedan: Referat från årsmötets och nomineringsmötet.

Folkpartiets länsförbundsårsmöte i Älvsbyn i helgen fastställde namnen som ska toppa riksdagslistan. Efter en provalsprocess bland alla medlemmar kunde valberedningens förslag fastställas med Jens Sundström i topp före Thomas Olofsson och Anne Kotavuopio. På fjärde plats kom Hendrik Andersson före överraskningen och nykomlingen Maja Mella som tog en plats bland topp fem trots att hon är ny som medlem.

På årsmötet uppmärksammades också fem Folkpartister som genom sin livsgärning bidragit lite extra till den liberala utvecklingen vi sett av samhället och som arbetat länge på olika nivåer och poster inom Folkpartiet. Utdelning av Karl Staaff medaljer brukar ske mycket restriktivt men eftersom det varit lite eftersatt med medaljutdelning de senaste åren så passade vi på att dela ut medaljer till fem mycket förtjänta pristagare:

Alice Larsson, Piteå,
Lars Landberg, Piteå,
Claes Sundqvist, Arjeplog,
Doris Öberg, Älvsbyn
och Mårten Hansson, Gällivare

Politiskt var detta möte en avslutning av den öppna förslagstid till Folkpartiets nya partiprogram som pågått under våren. Från Norrbotten kommer ett stort antal motioner lämnas in av enskilda medlemmar men på länsförbundsnivå har vi valt att fokusera på två krav:

1.       Avskaffande av landstingen för att få tillstånd en statligt finansierad sjukvård som är likvärdig över hela landet.

2.      Byggandet av Norrbotniabanan.

Totalt behandlades 9 motioner vid årsmötet.

Valen på årsmötet skedde helt enligt valberedningens förslag.

Länsförbundets styrelse

Ordförande: Thomas Olofsson, Luleå
Vice ordförande: Ulla Persson, Piteå
Övriga ledamöter:  Hendrik Andersson, Boden
Agneta Heikki, Pajala
Alf Josefsson, Vittangi
Carola Larsson, Boden
Carina Sundström, Kalix
Alf Sundström. Arjeplog
och Jens Sundström, Luleå

Landsmötesombuden som valdes: 
Inger Lundberg, Älvsbyn
Jonas Wiandt, Jokkmokk.
Maja Mella, Pajala .
Anne Kotavuopio Jatko, Kiruna
Thomas Olofsson, Luleå

De som valdes till ersättare och samtliga  val se bigofad fil –> 130508Valberedningens förslag

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s