Mitt anförande i budgetfullmäktige

Det talande ordet gäller.

Fru ordförande!

Det ringde en man till mig för en tid sedan. Han var i 90 års åldern och ville flytta in till ett äldreboende – han ville göra detta innan han blev för gammal och inte själv orkade flytta. Tänk att vara 90 år och för pigg för att flyttas in på ett äldreboende, det stora problemet här är att kommunen kunde inte ge han trygghet.

Samtidigt visar det något positivt att Antalet äldre och äldre-äldre blir allt fler, och allt aktivare, och mår allt bättre.

I dag ökar de äldres krav – det tycker vi i Folkpartiet är positivt. Dock verkar inte Luleå kommun hänga med – enligt SKL:s undersökning av vård och omsorg av äldre från 2012 hamnar kommunen i bottenträsket när de äldre som själva bor på de särskilda boenderna eller har hemtjänst svarar på hur de upplever tryggheten. Även när det gäller inflytande och delaktighet ligger Luleå kommun på den nedre planhalvan. Jag är övertygad om att detta till stor del beror på att det saknas konkurrens och valfrihet i kommunen Något som den rådande ledningen kategoriskt motarbetat.

Folkpartiet vill erbjuda valfrihet och mångfald och att man utgår ifrån individens krav och inte det kollektivas. Kvaliteten i omsorgen är det viktigaste och vanvård får inte förekomma. Luleås äldre befolkning ska känna sig trygga och kunna åldras med trygghet. Det är dags att kommunen tänker nytt och inte blockeras av ideologiska skäl.

Men den största gruppen som ökar är de äldre som är aktiva och lever ett aktivt liv. Vi förslår 2 miljoner för friskvård för äldre. Kommunen stödjer barn- och ungdomsidrotten för att vi inser att barn och unga mår bra av fysisk aktivitet, och det innebär att kommunen bör göra det enklare att idrotta för fler. Vi borde inse att detsamma gäller de äldre. Därför vill vi tillskjuta 2 miljon som idrottsrörelsen ska kunna söka för att ha riktade aktiviteter för gruppen 70 plus. Vi anser att det skulle vara en god morot för att öka folkhälsan högt upp i åren. Detta projekt ska utvärderas efter tre år.

Men vi vill mer,

Tina, Lotta, Andreas och Mattias är några av mina vänner som under 2000-talet inte fick något lärarjobb. De tvingades flytta och bor idag i andra delar av landet, där de har skaffat familj och rotat sig. Detta för att Luleå kommun drog ned på lärare för några år sedan. I Norrbotten ska det rekryteras ca 41 tusen nya medarbetare fram till och med 2025. Luleå kommun är en av dessa arbetsgivare som i denna stenhårda konkurrens ska rekrytera duktiga medarbetare, det handlar om allt från undersköterskor, lärare till chefer. För att möjliggöra detta krävs att Luleå kommun känns som en attraktiv och god arbetsgivare, exempel på åtgärder för att öka attraktiviteten är att ta bort de ofrivilliga delade turerna, att pedagogisk personal får vidareutbilda sig och att det känns som om att kommunen är en lyssnande arbetsgivare, där medarbetare kan växa och utvecklas. Men det handlar givetvis också om lönerna och från Folkpartiets sida vill vi att det tas fram en strategi hur vi ska kunna inleda en höjning av lärarlönerna, detta för att vi i framtiden ska kunna rekrytera de allra bästa lärarna till Luleå kommun!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s