Redskap för arbetsglädje!

Vi har i Luleå precis som andra kommuner stora pensionsavgångar att vänta de närmsta åren och har därmed ett stort rekryteringsbehov samtidigt som siffror visar att dem som ska ersätta behoven inte når upp på samma nivåer. Vi måste vara en god arbetsgivare för att kunna behålla och även rekrytera ny personal. För det krävs att Luleå kommun har goda ambassadörer ute i samhället och det når vi genom att ha personal som trivs och kan växa inom sina yrkesområden, som känner arbetsglädje och delaktighet.

Ett bra redskap som cheferna har som ett komplement till de dagliga kontakterna är de så kallade medarbetarsamtalen. En konstruktiv dialog mellan chef och underställd där båda lever upp till att på den här arbetsplatsen är vi goda arbetskamrater som talar till varandra och inte om varandra.

Dessa samtal syftar till att skapa förutsättningar för att kunna göra ett bättre arbete och växa i sin yrkesroll samt bidra till utveckling och kvalitet inom de olika verksamheterna.

Medarbetarsamtal som genomförs på rätt sätt ökar motivationen att göra ett ännu bättre arbete och anstränga sig mer samt, inte minst, stärker arbetsglädjen på arbetsplatsen!

Stärkt samarbete och samverkan på arbetsplatsen där inspirationen att skapa en bättre arbetsplats frodas leder till en attraktiv arbetsplats och inte minst en attraktiv arbetsgivare.

Där har vi förmodligen mycket mer att göra för att kunna stärka Luleå kommun som varumärke, vilket är av yttersta vikt om vi ska kunna hävda oss i konkurrensen om den arbetskraft vi så väl behöver.

Gott ledarskap är en förutsättning för arbetsglädje, delaktighet och motivation hos personalen vilket krävs för utveckling och kvalitet inom de olika verksamhetsområdena.

Därmed bör satsningen på kompetensutveckling på chefsnivå fortgå tills vi når målen.

 

Thomas Olofsson (FP)
Gruppledare

 

Ylva Mjärdell (FP)
Ledamot i kommunfullmäktige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s