Vi vill mer – Folkpartiet i Luleås budgetreservation

DSC_0099– Omtag och kraftsamling för Luleå kommun. Det är vad Folkpartiet vill i vårt budgetförslag. Det handlar om att vi inleder ett arbete med att klara av att rekrytera framtidens arbetstagare. Vi vill jobba för att Luleå kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare, detta möjliggörs med bra arbetsvillkor, konkurrenskraftiga löner och goda chefer säger Thomas Olofsson, gruppledare för FP.

Vi vill mer! Folkpartiet Luleås förslag till strategisk plan och budget. Satsningar görs inom bl.a. skolan och äldreomsorgen. Under planperioden satsar vi 85 miljoner på Socialförvaltningen, det handlar om att få bort de ofrivilliga delade turerna, men också trygghetssatsningar för ung som gammal. (Exempel; fler Växhus, anställa fältassistenter, inrätta en äldreombudsman och införande av trygghetskvitton)

Skolan får 47 miljoner i tillskott och det kan användas till att anställa fler vuxna i skolan, men även här vill vi jobba för trygghetssatsningar.

För att Luleå ska klara av att växa och utvecklas så behövs det nytänk och en vilja att möjligöra fler förändringar i kommunens organisation. Vi anser att det idag behövs arbetas på ett nytt sätt, vi måste göra en total översyn av kommunens organisation och verksamhet, där vi vågar ifrågasätter alla heliga kor. Luleå kommuns rykte om en god ekonomi kan vara ett minne blott om ingenting görs, avslutar Thomas Olofsson (FP)

Läs hela FP Luleås budget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s