Lämnar ordförandeposten

I Lördags meddelade jag länsförbundets styrelse och valberedningen att jag lämnar uppdraget som ordförande för Liberalerna Norrbotten. Jag har varit ordförande i åtta år och känner att det är dags för någon annan att leda och utveckla Liberalerna Norrbotten.

Samtidigt var det länge sedan jag kände sådan lust att engagera sig politiskt, aldrig under min levnad har de liberala värderingarna varit så hotade. Trump i USA, Putin i Ryssland och vi ser hur högerextrema krafter vinner terräng i hela västvärlden. Man försämrar kvinnornas rättigheter, hotar den fria pressen, delar upp människor i vi och dom och försöker bygga upp murar och försämra villkoren för frihandeln.

I Sverige ser vi att högerextrema och konservativa krafterna nu närmar sig –  Reinfeldts tal om att öppna sina hjärtan känns främmande när Moderaternas ledning nu öppnar för samarbeten med Sverigedemokraterna.

För mig är kommunpolitiken och Luleås utveckling viktig och jag vill helhjärtat satsa och stärka Liberalerna i Luleå. Luleå står inför många utmaningar, vi har en äldreomsorg i kris, där det planekonomiska tänket har varit förödande för Luleås gamla. Kommunledningen har satsat för sent och för lite, dessutom har man under åren stängt för andra utövare än kommunen, vilket inneburit att man inte fått hjälp från andra att utveckla äldreomsorgen.

I stort och smått finns det liberala utmaningar som gör att jag vill försätta engagera mig i Sveriges bästa parti – Liberalerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s