Därför Jan Björklund!

Det har nu gått en tid sedan Birgitta sa att hon också vill leda Liberalerna och jag har funderat – varför anser jag att Jan är rätt kandidat och har landat i följande tankar. 

Jan Björklund har tillsammans med Maria Arnholm lotsats oss genom en fantastisk förnyelseprocess både politiskt men även organisatoriskt. Under mina nästan 25 år i partiet (som bl.a. ombudsman, länsförbundsordförande och nu gruppledare) har jag aldrig upplevt att vi samverkat och har sådana täta skott mellan det lokala arbetet och arbetet på riks, trots att vi har en liten partiorganisation har mycket fungerat professionellt. Det känns att man lyssnar på vad vi har att säga.

Dessutom anser jag att Jan är Sveriges bästa partiledare. Att leda ett Liberalt parti är svårt, vi har många individualister och frågor som integration, invandring och religiösa friskolor visar att vi är ett parti som har åsikter som spretar åt olika håll och Jan har visat lyhördhet, handlingskraft och positionerat sig så att de flesta kan ställa sig bakom partiledningens beslut. Jan har jobbat för att hålla ihop partiet – inte söndra det.

Liberalerna har oftast genom åren kritiserats för att vara ett akademiskt storstadsparti, men Jans framtoning och bakgrund gör att han kommunicerar på ett sätt så att de som lyssnar på honom förstår vad han menar och vad vi vill, för mig är han folklig och lättsam.

Få andra politiker har betytt mer för svensk utveckling än Jan. Han har under 20 år lyckats vända skoldebatten, reformerat skolan och nu ser vi att resultaten vänder uppåt – det visar att hans uthållighet för en kunskapsskola var rätt väg och att man aldrig ska ge upp!

Det var många som efter valet tyckte att Liberalerna måste bredda sig, vi kan inte bara vara ett skolparti. Här tog Jan kommandot för ett enormt förnyelsearbete av partiet.  Liberalerna har tydligare program och Jan syns mer i olika debatter, det kan röra bostadspolitiken, LSS, rättspolitiken, försvaret, jämställdheten (kvinnoförtryck), ekonomiska frågor och jobbfrågan och han är den partiledaren som oftast rankas som den bästa debattören.

Likt skolfrågan har Jan och partiledningen haft en långsiktig plan hur vi ska vinna valet 2018, och då med Jan som ledare. Liberalerna behöver Jans politiska tyngd, erfarenhet och ledaregenskaper för en valseger 2018!

Därför förordar jag Jan Björklund som Liberalernas partiledare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s