Folkomröstning om Södra hamnplan!

Liberalernas Thomas Olofsson vill se en Folkomröstning eller en större medborgarenkät där kommunen frågar vad Luleåborna vill med Södra hamnplanen. För att raska på processen frågar Olofsson vad kommunstyrelsens ordförande tycker i frågan.

Snabbinterpellation till kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström (S)

Under många år har det diskuterats och funnits ett flertal förslag om vad som ska göras kring Södra hamnplan. Det har funnits förslag på hotell, bodar som ska byggas upp, och nu senaste ett förslag på Teknikens hus. Luleborna har synpunkter på innehåll och utformning om Södra hamnplanen.

Kommunen står nu inför ett vägval där man en gång för alla måste sätta ned foten. Det är dags att en gång för alla besluta vad vi ska göra med Södra hamnplan.

Vi i Liberalerna tycker man borde hålla en folkomröstning eller medborgarenkät där kommunen arbetar fram tre alternativt fyra förslag och där medborgarna får rösta fram ett vinnande förslag.

Alternativen skulle förslagsvis kunna vara:

  • Alternativ ett att det är som det är idag.
  • Alternativ två, Teknikens hus förslag som presenterades för en tid sedan.
  • Alternativ tre, att man säljer en del av Södra hamnplansområdet och gör en kommersiell yta med ex. hotell, restaurang, några affärer etc.

Vi i Liberalerna vill skapa ett attraktivt Luleå där vi lyssnar på Luleborna och därför frågar jag kommunstyrelsens ordförande om han är beredd att ta ett initiativ om en folkomröstning eller medborgarenkät där vi frågar Luleborna vad de vill med Södra hamnplan.

Luleå 2018-03-27

Thomas Olofsson (L)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s