Valfrihet stärker omsorgen!

Visst är det konstigt att Emma, 85, inte får möjligheten att välja äldreboende i Luleå. Man kan bara välja mellan ett kommunalt och ett kommunalt äldreboende. Luleå kommun har sedan många år valt en väg där valfrihet inte ska få finnas, man har lagt en stor stoppskylt för företagen som vill etablera omsorgsföretag inom bl.a. äldreomsorgen, tyvärr har inte denna väg varit särskilt framgångsrik.

Äldreomsorgen i Luleå rankas enligt SKL rätt lågt, vi har höga kostnader och många är missnöjda, både bland personal och brukare. Vi tror att detta beror på att det inte finns konkurrens – som anställd kan du bara välja mellan regionen eller kommunen och som brukare kan du bara välja mellan kommunen och kommunen. I skolan finns denna konkurrens och där rankas Luleå i topp i samma typ av mätning.

Luleå kommun står verkligen inför en utmaning att vända detta skepp. Liberalerna vill erbjuda en omsorg med valfrihet och som utgår ifrån individens krav och inte kollektivets. Kvalitén i omsorgen är givetvis det viktigaste och vanvård ska inte förekomma i vår kommun. Luleås äldre ska känna trygghet. Den 9 september kan vi byta väg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s