Hata eller prata.

Liberalerna har en valaffisch i årets val där det står Hata eller prata, jag gillar den. Igår var AFS och talade vid Gula paviljongen, hela deras budskap handlade om att hata! Sedan fanns några motdemonstranterna som genom att bua ut AFS visade lika mycket hat. I publiken var det många som tack vara motdemonstranternas hat nästan började känna sympati för AFS, därför i ett demokratiskt land ska alla ha rätten att yttra sina åsikter.

Jag är orolig för den utveckling vi håller på att se i Sverige. Extremister från alla möjliga håll växer sig starkare, även retoriken i de ”etablerade” partierna har blivit hårdare. Det jag ogillar är att vi i retoriken lätt sorterar in vi mot dom. Det är en farlig utveckling som vi måste sätta stopp för. Därför Sverige är ett underbart land att leva i, visst kan vården, skolan, intregrtaionspolitiken och företagsklimatet bli bättre. Men det är få länder som är så bra som Sverige, och i länder där man inte tillåter mångfald då blir länderna rätt enfaldiga och utvecklingen går lätt åt fel håll.

Igår öppnade valstugorna på storgatan, något som är fantastiskt. Jag gillar att alla har möjlighet att komma till oss och prata politik, det innebär att vi får  höra många ”sanningar” från Luleåborna. Tack vare valstugorna kan man föra samtal, något jag gillar. Det kan komma någon som är fylld med hat, men efter att ha pratat en stund så upptäcker vi att vi respekterar varandra.

Jag gillar att samtal och jag skulle inte vara rädd att ta en debatt mot Sverigedemokrater, rasister eller kommunister, därför det är Liberalernas viktigaste uppgift.

Nu är det 18 dagar kvar till valet och imorgon börjar förtidsröstningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s