Dags för ett nytt kapitel i livet!

Jag har meddelat mitt parti att jag inte längre kan eller kommer fortsätta som gruppledare för Liberalerna i Luleå efter 2018.

Jag hade gärna fortsatt som Liberalernas ansikte utåt, men med de förutsättningar som majoriteten via kommunens tjänstemän hittills föreslagit för oss gruppledare, kan jag se att det inte finns rimliga förutsättningar eller möjliga spelregler för att göra ett bra arbete för någon utanför den nya majoriteten bestående av S och M.

Luleå har haft goda villkor för oss politiker sedan början på 1990-talet, både för politiker på majoritetssidan och oppositionen. Personligen har jag inget emot att man sparar på arvodena eftersom alla andra verksamheter i kommunen måste spara. Med nuvarande förslag så är tanken att arvodena för S och M:s toppolitiker höjs medan man sparar över 3 miljoner på resterande oppositionspartiernas arvoden. Det är inte en rättvis fördelning. Främst som det inte speglar valresultatet i Luleå.

Jag är idag den som är yngst av gruppledarna och en av de som har suttit längst. Jag är 42 år och har jag ägnat 26 år att mitt liv åt partipolitiken. Jag har suttit i kommunfullmäktige sedan 1998, kommunstyrelsen sedan 2002. Det kan vara dags att vända blad och bestämma sig för att göra något nytt i livet.

Jag blev inkryssad i höstens val och fick förtroendet att vara Liberalernas röst i Luleå och möjligheten att representera Liberalerna i kommunfullmäktige för mandatperioden 2018-2022. Jag kommer tillsvidare att sitta kvar på det uppdraget, då jag är direktvald av partiets väljare. Utöver detta kommer jag lämna alla min politiska uppdrag, för att söka ett arbete och en framtid inom något helt annat område.

Jag minns det som igår när jag som nybliven medlem i Liberala ungdomsförbundet, en Luciamorgon gick in i Folkpartiets partilokal i Piteå på Hamngatan 55 och var med om mitt första möte. Från och med då har jag dagligen varit engagerad och arbetat för de Liberala idéerna mitt parti står för. Det har varit en fantastisk resa och jag har mött många spännande människor under dessa år, några har blivit mina närmsta vänner och bäst av allt har jag via politiken hittat kärleken!

Jag har alltid varit nyfiken av mig och gillat att samtala och debattera med människor, för att på så sätt förstå varför en del personer inte tycker som jag. Ibland har jag gått för långt i stridens hetta men min ambition har alltid varit att försöka visa min motståndare respekt och lyssna på dennes argument. Politik är viktiga saker, men det är också viktigt med humor och skratt därför har jag alltid försökt kombinera dessa saker.

Lusten till debatt, lusten för att slåss för de Liberala värderingarna kommer jag fortsätta att ha. Jag valde Liberalerna för 26 år sedan för att vi är ett parti som alltid tagit strid mot dem som vill begränsa andra människors frihet, oavsett om de är rasister, homofober, eller religiösa fundamentalister. Dessutom är jag liberal för att jag anser att individen ska få vara sig själv och att hon ska få jobba för att möjliggöra sina drömmar. Arbetet för detta är idag viktigare än någonsin. Jag kommer aldrig sluta för att jobba för dessa värderingar.

Avslutningsvis vill jag tacka alla partikamrater som alltid har stötta och givit mig energi att i ur och skur jobba för de Liberala idéerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s