Tack Jan Björklund!

Allt har sin början och allt har sitt slut – en politisk era tar sitt slut när nu Jan Björklund meddelat att han inte ställer upp till omval. I tre årtionden har Björklund varit drivande i skoldebatten och han har arbetat för att förändra skolan i Sverige. Idag råder det mer eller mindre konsensus kring Björklunds linje men det gjorde det inte på nittiotalet!

Jag anser att Jan har varit en mycket bra partiledare, han har varit partiledare i en svår politisk tid när det politiska samtalet och det politiska landskapet håller på att förändras. Björklund har på många sätt lyckats hålla ihop ett parti som ibland varit mycket delat. 

På ett sätt tycker jag att det är tråkigt att Björklund avgår just nu, jag tycker faktiskt de senaste två åren har varit hans bästa. Han har visat sig både ha humor, bjuda på sig själv och han har visat sig hålla fast vi den Liberala fanan, när andra istället ville gå en annan väg.

Vem som nu tar över får vi se, men det finns många duktiga personer både i riksdagsgruppen och utanför som skulle kunna ta över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s